Ik ben perfect gelukkig of gelukkig niet

you_are_a_prisoner_of_your_own_mind_by_linkxes-d57t6eb

Ben jij perfect gelukkig waar je nu staat in je leven?

Als ja je antwoord is, dan kun je nu al stoppen met lezen.

Voor de overige 99,99% bezoekers van 123coaching, nodig ik je uit om te blijven lezen.

Mensen vragen mij wel eens of ik perfect gelukkig ben in mijn leven. Waarom vraag je dat? Stel ik de vraag terug. “Omdat het zo lijkt” is vaak het antwoord. Of, jouw leven lijkt perfect, althans op facebook. (http://www.wtf.nl/stijl/7955/facebook-maakt-je-depressief.html)

Marriage-doesnt-have-to-be-perfect-to-be-beautiful-happy-wives-club

Voor diegene die weten waar 123coaching (https://123coaching.wordpress.com/about/) voor staat, weet dat mijn leven niet perfect is, veel overlijden aan kanker in de familie, opgegroeid met

alleen een moeder, broertje op jonge leeftijd complicaties gehad door het drinken van chloor en een beste vriend verloren die te vroeg en plots is overleden aan een dubbele hersenbloeding.

Verre van perfect dus. Ook deze mindere aspecten van mijn leven staat wel ergens op social media.

En toch krijg ik de laatste tijd vaak deze vraag – of ik perfect gelukkig ben in mijn leven – hoe komt dit?

Terwijl je de komende dertig minuten dit stukje leest, probeer elk van je gedachten te noteren. Alles wat spontaan in jou opkomt. Over je baan, je partner, je kinderen, je vrienden , gezondheid, wat dan ook.

Noteer ook elke negatieve gedachte –  dit zijn gedachten die zich verzetten om de dingen te zien zoals ze echt zijn. Het is je denken dat anders moet.  De opeenhoping van negatieve energie in je is uw kostbare tijd en verspild energie die je in leukere zaken kunt steken .

En, onnodig te zeggen, het is niet erg productief.

Alles wat het doet is ervoor zorgen dat de dingen precies de manier blijven zoals ze zijn. En hoe vaker je deze gedachte laat verankeren hoe meer het je leven zal bepalen.

De gemakkelijke oplossing is het slachtoffer spelen en klagen over hoe niets ooit verandert. Natuurlijk verandert er niets als dat alles is wat je denkt over.

Jammer genoeg, kun je geen enkele verantwoordelijkheid voor je leven opgeven en de schuld geven aan iedereen  om verder te garanderen dat er zeker niets zal veranderen.

Wat je ook kunt doen is zeuren en kreunen met andere slachtoffers die klagen over hun leven. Deze groep geeft je het gevoel een beetje beter over jezelf, omdat je “gelijk krijgt” over de hele lijn omdat iedereen om je heen hetzelfde doet en denkt. Het is de gemakkelijkste weg om te klagen en maakt je direct een lid van de “club”, waarmee je jezelf kunt associeren. Zoiets als alle Chinezen worden gediscrimeneerd en onderdrukt, ze moeten onderdanig zijn, en als ze niet braaf luisteren worden ze buitengesloten door het systeem. Oh, was ik maar een Belg of Nederlander. Of hoe bepaalde mannen de emancipatie op het werk beschrijven als – om tegenwoordig carriere te maken moet je vrouw zijn en vooral niet blank. Ik heb de verkeerde ballen aan mijn lijf. De acceptatie en associatie met een groep van mensen die hetzelfde denken en voelen is zoooo veel belangrijker dan je persoonlijk geluk. En je eigen waarheid geloven is goed toch? Niet dus.

Herken je dit patroon?

Being happy doesn't mean that everything is perfect. It means that you've decided to look beyond the imperfections

Zo ja,probeer dit niet bij mensen die verantwoordelijkheid nemen voor hun leven. Zij weten dat er een andere weg is. Een keuze. Die ik graag met jullie wil delen.

Wat is de makkelijkste manier om je perfect gelukkig te voelen in het leven?
1. VERGEET je huidige situatie.

Besef hoe je situatie nu is en dat het soms tegenslaat, maar wat dan nog? Het kan alleen maar weer beter worden.

Stop met het verspillen van je tijd, je energie en je weerstand om te klagen over hoe de dingen zijn. Vergeet de miljoen dingen en mensen die je niet kan controleren. Focus op JOU, op JEZELF want dat is alles wat je echt kan beheersen.

2. VISUALISEER en voel wat je echt wilt.

Noteer, in  detail, wat je ECHT wilt. Wat is je intentie van de dag? Hoe zou elke minuut van de dag zijn als dingen waren  zoals jij precies wilt dat ze zijn? Hoe laat zou je wakker worden? Hoe ziet je slaapkamer eruit, wat zou je voelen? Wie wordt wakker naast je? Hoe voel je je als je opstaat? Waar eet je ontbijt? Waar kijk je naar? Wanneer ben jij tevreden op het einde van de dag? Doe dit en visualiseer de hele dag.

3. LEZEN wat je in de bovenstaande stap hebt geschreven.

Denk er eens over tijdens je dag. Lees hem voordat je naar bed gaat om je onderbewustzijn aan het werk te zetten terwijl je slaapt. Vergeet niet dat jij kan kiezen! Ga je slapen met een slecht gevoel of kies je ervoor om met een positief gevoel te gaan slapen?

4. Maak een lijst van alle dingen die zouden moeten gebeuren om van waar je nu bent naar waar je wilt zijn. Maak het zo gedetailleerd mogelijk.

Geen dingen zoals ik heb een ton nodig om uit mijn schulden te raken. Denk meer als ik betaal elke maand 50 euro meer af in plaats te gaan eten. In plaats van ik wil de man / vrouw van mijn dromen vinden. Denk aan ik ga mijn haar mooi knippen bij de kapper en mij leuk kleden op een manier die me een goed gevoel geeft over mezelf. “

Gun jezelf minstens 10 minuten tijd en het uit te schrijven. Wees creatief. Uiteindelijk is er niets wat je niet kan doen.

WAARSCHUWING:  Zodra je begint te denken aan goede ideeën, zal uw “negatieve vooringenomenheid”  alle redenen bedenken waarom je deze dingen niet kunnen doen. (https://123coaching.wordpress.com/2013/07/16/positiefvoeleninjeleven/)

Vergeet niet dat je brein klittenband is voor negatieve ervaringen, maar Teflon voor de positieve.

Je hebt 10x meer positieve gedachten en prikkels nodig om een negatieve te doen overschrijven!

5. Bedenk bijjzelf: Wat is het ergste dat er kan gebeuren?

Elke keer als de stem in je hoofd je vertelt waarom je iets niet kunt doen, vraag jezelf dan af: “Als ik dit doe, wat is dan het ergste dat er kan gebeuren?” Zie het gebeuren. Stop niet met de gedachtengang omdat je denkt dat het te verschrikkelijk is. Hoe vaak komt je ergste nachtmerrie uit?

Maak het zo slecht en erg mogelijk. Ga het open gesprek aan en sla die moeilijke weg in en zie wat er gebeurt. Eigenlijk, als het niet gaat om te sterven, Is het niet zo slecht. Het is eerder dat je er iets uit leert en erdoor groeit.  Een ervaring dat je een betere collega, partner, ouder, mens zal maken. Het is misschien niet leuk om effectief het ongekende aan te gaan, maar je weet dat je het kan doen.  Je bent een sterke en mooie persoon. Veel sterker dan je zelf ooit hebt gerealiseerd.

Ga uit je confort zone!

6. Doe er iets aan.

Niets zal veranderen totdat je er iets aan DOET. Wat is de kleinst mogelijke stap die je vandaag al zou zetten om je leven gelukkiger te maken? Zoals een baby zijn eerste stapje zet naar de vrijheid in het leven?

Kies iets – wat dan ook – op je lijst en – doe het VANDAAG.

NU.

Morgen, doe wat je vandaag deed en doe het elke dag zodat het een gewoonte wordt  Alles wat makkelijk is, was ooit moeilijk. Vergeet niet jezelf een schouderklopje te geven bij elke positieve stap die je zet!

Het is verbazingwekkend hoe iets kleins je een goed gevoel over jezelf en je vermogen om iets te bereiken, kan geven!

Terwijl al deze acties uit zichzelf zeer eenvoudig zijn, weten we  allemaal dat ze niet erg makkelijk zijn.

En dat is net de reden waarom nog steeds een groot deel van de 99,99% van de mensen die niet tevreden zijn met zichzelf of hun situatie niet tot actie overgaan,

Uiteindelijk komt het erop neer: GELUK is een keuze.

Ik kies ervoor om op elk moment al het moois en geluk om mij heen te zien in plaats van het zoeken naar perfect geluk, want dat maakt je gek. Weet dat er niets zal veranderen als je jezelf niet over deze eerste stap zet.

negative thoughs

Verander je kijk.

Verander je gedachten.

Verander je leven.

Daar ligt waarschijnlijk jouw geheim om perfect gelukkig te zijn – Niet dat niets ergs meer in je leven zal gebeuren, er geen dierbaren meer zullen overlijden, je misschien je baan zal verliezen, je bedrogen wordt door een vriend, of zelfs een echtscheiding zal moeten verwerken,

Echter, wanneer we ons niet laten gijzelen door onze gedachten zijn wij VRIJ – het goeie nieuws is dat we ervoor kunnen KIEZEN. Het moeilijke is om die keuze te maken en je vrij te voelen.

123♥

inspiration_nelson_mandela

Hoe wist Nelson Mandela zijn 27 jaar onterechte gevangenschap te overleven?

‘Zelfs in de meest uitzichtloze tijden zag ik soms een glimp van menselijkheid in een van de bewakers, misschien maar een seconde lang. Maar het was voldoende om me gerust te stellen, zodat ik weer verder kon. De goedheid van de mens is een vlam die wel verborgen, maar niet gedoofd kan worden.’ Iedere keer, als hij het heel moeilijk had, dacht hij: ‘Ik vecht voor mijn volk zodat het ooit bevrijd wordt van de vernederende onderdrukking en daarom moet ik het volhouden’. Mandela leerde te leven in het nu: ‘Het verleden kan ik niet terugdraaien, de toekomst is onzeker, het moment van vandaag kan ik nemen zonder mijn ideaal te verliezen. In mijn gedachten ben ik vrij”.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s