Het grootste geschenk van de feestdagen…

Het grootste geschenk van de feestdagen…

waterhart

missing some one

De feestdagen komen er weer aan. Traditioneel ook de maand van de goede doelen zoals Music For Life. Niet meteen mijn meest favoriete periode. Ik ben meer een zonnemens, goede doelen steun je in mijn ogen heel het jaar, en sinds mijn favoriete nicht Debby (Kiki voor de vrienden) rond deze periode, acht jaar geleden, op mijn leeftijd overleed, aan de gevolgen van kanker is deze periode eerder een moment van stilte en een moment van missen. Zij was de drijvende kracht om onze familie bij elkaar te houden en feesten te organiseren…heel fijne bijeenkomsten van heel de familie maar ook vaak spannende momenten.

Je kent het vast wel op zo’n familiefeest, iedereen is aanwezig, dichte, verre familie, schoonfamilie, eventueel vrienden.

Op eerste zicht “vieren” we feest maar er hangt iets in de lucht maar je weet niet goed wat. Opwinding, blijheid of eerder stil verdriet of stress? Misschien is er geluk omdat een nieuw familielid mee viert of net verdriet om een overleden geliefde die dit jaar niet kan meevieren…

Mijn nicht was super in het aanvoelen van de “sfeer” en het aanvoelenvan mensen, wellicht daarom dat heel de familie vaak bij haar ten rade ging en open met haar deelden. Waarom de feesten die zij organiseerden altijd zo fijn waren. Daarom dat wij haar zo missen…Vol bewondering heb ik voor haar en pas onlangs begreep ik ten volle wat Kiki toen al wist en voelde. Dit wil ik graag met jullie delen…

Verbondenheid 

handen_20012

Wat ik ontdekt heb is dat we allemaal verbonden zijn met elkaar, iedereen en alles. Hoewel ons lichaam op het eerste zicht op een vaste structuur lijkt, is ze in werkelijkheid een stromende rivier van informatie en energie. Ze is namelijk in voortdurende dynamische uitwisseling met de omgeving om ons heen.

Onze taal spreekt onze behoefte aan begrip van onze wezenlijke energetische natuur uit. We zeggen dingen als: ik kan mij echt terugvinden in zijn woorden of ik kreeg een slecht “gevoel” van die persoon. Of mijn vriend heeft zo’n grootmoedig hart.

Deze uitdrukkingen zijn meer dan metaforen, we voelen elkaars energie echt en worden er door beïnvloed. Op een subtiele maar diepgaande niveau.

Denk maar aan al de positieve “krachten” van een inspirerende en innemende persoon die je intuïtief lijkt in te pikken en je op een hoger energetisch niveau brengt. Of wanneer iemand je vertelt dat hij of zij blij of verdrietig is , wanneer ze zich rustig of gestrest voelen, onbewust voel jij dit ook.

De beste graadmeter die ik gebruik is door in iemands ogen te kijken. De ogen onthullen waakzaamheid of dofheid , tederheid of onverschilligheid, liefde of woede. Het is wetenschappelijk bewezen dat elke menselijke kwaliteit een energie signatuur heeft.

Elk van ons is een energiek wezen, wij hebben het potentieel om anderen te beïnvloeden. Onze energie en bewustzijn, is zowel een groot geschenk en een grote verantwoordelijkheid. Zonder een woord te zeggen communiceren we met onze energie, een glimlach, een kwade blik, een zucht, die een rimpel kan maken in ons energieveld en iedereen die we ontmoeten kan beïnvloeden. Je hebt het vast al wel eens ervaren op het werk of thuis welke sfeer er hangt alsof er elektriciteit in de lucht hangt. Want zonder een woord te zeggen, communiceren wij afwijzing, vijandigheid of woede.

Nu we dit weten kunnen we bewust onze energie richten op liefde en mededogen, zodat het die energie is die we met elkaar communiceren.  Het werk van de wetenschapper Masaru Himotu, biedt ons een prachtige illustratie van ons energetisch wezen op niveau van moleculair water.

Hij vond bij positieve emoties zoals liefde , waardering, geluk en waarheid, waar gefocust werd op monsters van gedestilleerd water, dat de gevormde molecules delicate, verweven, complexe maar verbonden christalines vormden.  Aan de andere kant bij de watermonsters waar negatieve boodschappen gevuld met haat, woede en vijandigheid werden gestuurd, het water in plaats delicate en verbonden, het een chaotisch en defragmenterende structuren vertoonde.

Als je weet dat water 60% uitmaakt van het menselijk lichaam en 70 % van onze hersenen verklaart dit dat we makkelijk bewust of onbewust gewaarworden wanneer bepaalde positieve of negatieve intenties naar onszelf of anderen uitgestuurd worden. Dit experiment toont aan dat ons energiewezen een enorm effect heeft op ons welzijn.

Mijn boodschap hier is niet dat we een masker van vrolijkheid moeten opzetten, of de hele tijd positief proberen zijn. Wel integendeel. Zoals mijn overleden vriend altijd zei: bedrieg je zelf niet!  Tracht je eigen, ware zelf te zijn, op elk ogenblik. Mensen zullen altijd voelen of je je authentieke zelf bent of en wanneer we een personage neerzetten en ons zelf verhullen.

Wat belangrijk om mee te nemen is het besef dat door onze energie of bewustzijn we een ongelimiteerde capaciteit en innerlijke kracht hebben die vele rimpelingen in het leven kunnen teweegbrengen. Wanneer elk van ons dit aanwendt zal dit bijdragen tot een mooiere wereld waar we angst, vijandig en onrust omarmen en onze energie omzetten om lief te hebben, medelevend te zijn, en streven naar vrede en vreugde. Ik gebruik mijn energie, zoals Kiki in haar leven heeft gedaan, om te helen, te transformeren en verschil te maken.

Dat is mijn goede intentie voor de komende feestdagen.

Lieve volger, dit wens ik jou en jouw geliefden toe – fijne en warme feestdagen

Liefde en Licht

123♥

Laat je zelf zien…

Onze diepe angst is niet dat we onmachtig zouden zijn.
Onze diepste angst betreft juist onze niet te meten kracht.
Niet de duisternis, maar het LICHT in ons is wat we het meeste vrezen.

We vragen onszelf af; ” Wie ben ik wel om mezelf briljant, schitterend, begaafd of geweldig te achten?”
Maar, waarom zou je dat niet zijn? Je bent een kind van God!
Je dient de wereld niet door jezelf klein te houden.

Er wordt geen LICHT verspreid, als de mensen om je heen hun zekerheid ontlenen aan jouw kleinheid.
We zijn bestemd om te stralen, zoals kinderen dat doen.
We zijn geboren om de glorie Gods die in ons is, te openbaren.

Die glorie is niet slechts in enkelen, maar in ieder mens aanwezig.
En als we ons LICHT laten schijnen, schept dat voor de ander de mogelijkheid hetzelfde te doen.
Als we van onze diepste angst bevrijd zijn, zal alleen al onze nabijheid anderen bevrijden.

Nelson Mandela – 1994 – bij zijn overwinningspeech als eerste zwarte president van Zuid-Afrika

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s