Geluk

Geluk

Elkeen van ons wilt geluk. Of het nu supporteren voor je favoriete WK team,  op het werk, in een team dat je werkt, thuis, in je relatie met vrienden of familie is, ieder mens is op een tocht naar zijn of haar geluk.

Elke beslissing die we nemen in ons leven heeft tot doel om meer geluk te ervaren in ons leven. Dat is een feit en geldt dus voor ons allemaal.

Nee, “ik niet” zul je misschien denken. “Ik wil gewoon carrière maken, geld verdienen” of “ik wil plezier maken” of “op mijn gemak zijn en niets doen” of andere redenen dat je je kunt bedenken. Echter streven mensen nou eenmaal deze dingen na om juist meer geluk te kunnen ervaren en een rijker, zinvoller, bevredigender leven te hebben.

Daarom is het belangrijk om alle leven-bevestigende emoties: vreugde, dankbaarheid, sereniteit, passie, hoop, tevredenheid, vermaak, inspiratie, ontzag en liefde volop in ons leven te integreren. Wanneer we begrijpen hoe deze emoties werken en kracht kunnen geven in ons dagelijks leven en hoe we als persoon groeien.

Een belangrijke vooronderstelling is dat achter elk gedrag een positieve intentie zit.

Hierbij is het heel belangrijk onderscheid te maken tussen persoon, gedrag en intentie. Het gedrag is wat iemand doet en niet wat iemand is. Ook kan het gedrag vervelend, destructief of zelfs ergerlijk zijn. De intentie achter dit gedrag is altijd positief! Daniel Ofmann een wetenschapper dat zich bezig wil houden met zaken die de kern van mensen raken, werd bekend door zijn bestseller Bezieling en Kwaliteit in Organisaties (1992) waarin hij voor het eerst het kernkwadrant® introduceerde.

In kort zegt hij dat er geen slechte eigenschappen zijn, alleen maar een teveel van het goede.

Stel je voor je bent heel daadkrachtig, dat is een kwaliteit. Ga je je kwaliteit overdrijven, dan wordt je drammerigeen teveel van het goede. En dat vindt de omgeving vaak niet prettig. Verder stelt Ofmann dat het gedrag waar jij je het meest aan ergert tegelijkertijd een uitdaging voor je is. Want degene met daadkracht kan leren soms wat gas terug te nemen, en wat meer geduld te hebben. Heb je echter teveel geduld, dan kan het zijn dat er niets gebeurd en ontstaat passiviteit. En passiviteit is iets waar degene met daadkracht allergisch voor is. Maar als degene met daadkracht weet dat achter passiviteit geduld schuilt, dan kan hij daar anders mee omgaan.

-Elke seconde kun je opnieuw geboren worden. Elke seconde kan er een nieuw begin zijn. Elke seconde kun je je gelukkig en dankbaar voelen. Het is een keuze. Jouw keuze.-

Ik kan kiezen om op  een manier te leven met een open hart en een open geest, uitgaande van de goede intenties en het beste maken van wat het leven mij brengt en wat ik terug kan geven aan anderen zonder iets terug te verwachten.

Ik heb de keuze om de acties te nemen om die obstakels in mijn leven, die mij ervan weerhoudt volledig te leven  te verminderen of te elimineren. Zodat mijn leven zich vult met passie, energie, rijkdom en vreugde!

De eerste stap zet ik door het identificeren van mijn doelen in het leven, werk en privé. Over het identificeren van mijn grootste kwaliteiten, mijn hoogste waarden en mijn overtuigingen om ze vervolgens om te zetten in actie om een leven te leiden met volheid, kracht en liefde.

Probeer het uit en laat je verbazen.

Laat de schaduwen van gisteren, niet de zonneschijn van morgen verdringen. Leef vandaag!

Lukt het je niet alleen?

Zet je ego opzij en vraag ondersteuning van mensen die jou inspireren, vertrouwen en geloven!

123♥

will

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s