Kindergeluk

Kindergeluk

Personen die mij volgen of bij mij coaching hebben gevolgd weten dat ik 2 kinderen heb. Zij zijn een inspiratiebron. Vaak denken wij als volwassenen dat wij hen veel leren echter kunnen we veel van hen leren. Hoe zij genieten van kleine dingen, vallen en weer opstaan, leven in het moment en van dag tot dag, zonder te piekeren, zonder zorgen. Puur gelukkig zijn met zichzelf en hun leven.

Kleine kinderen zijn echt de beste als het gaat om het maken en behouden van vrienden. Hun gevoel van verwondering en algehele levensvreugde maakt hen de perfecte magneet voor nieuwe relaties, terwijl hun onbevooroordeelde begrip van de logica hen instaat stelt snel en eenvoudig beslissingen te nemen over hun interacties met anderen. Zij hebben het talent op dit gebied, waar wij als volwassenen onderweg vergeten zijn tijdens het opgroeien. Laten we daar eens wat dieper op ingaan en leren.

Geluk is vriendschap
Op vakantie, in de supermarkt, op school of op de speeltuin, kijken kleine kinderen altijd rond – ze zijn steeds op jacht naar potentiële nieuwe vrienden. De tijd doden terwijl je in de rij staat voor de glijbaan? Dat is een geweldige tijd om te brabbelen met de kleuter voor hen. Hey, ze delen blijkbaar een soortgelijke interesse, en … ze kunnen misschien Lego of Barbie hebben!

Wat zij ons hier leren is dat men nooit weet waar en wanneer een nieuwe vriend op ons pad kan kruisen. Kansen voor nieuwe vriendschappen kunnen absoluut gebeuren ook wanneer we er niet specifiek op zoek naar zijn, echter gebeuren ze nog vaker als we een inspanning doen om de kansen daarop te vergroten.

Dat is precies wat kleine kinderen van nature doen, ze zoeken ze uit, voelen en ruiken aan de andere, om de eenvoudige reden dat vriendschap geluk brengt, en kinderen, die zoeken eenmaal het geluk op.

Wanneer jij dus op zoek bent naar een aantal nieuwe vrienden om toe te voegen aan je leven, sla dan een praatje met mensen terwijl je wacht in de rij voor je dagelijkse koffie, glimlach en zeg: “hallo” tegen de personen die je tegenkomt op de trein of in de winkel. Stel jezelf open voor nieuwe vriendschappen, open je hart voor nieuwe connecties. Wees niet verbaasd als ze plotseling verschijnen waar je ze niet verwachtte.

Geluk is delen
Delen, in de kern, gaat over vrijgevigheid en steun. Wanneer een kind zijn / haar favoriete speelgoed of een stukje koek deelt, tonen ze hun vermogen om de zorg te dragen over anderen, inlevingsvermogen, en gulheid. Het resultaat is dat de andere kindjes een beter gevoel over houden, zich beter aansluiten en verbonden voelen bij hen, en in het algemeen wordt er gretig door alle kindjes gedeeld eens hiermee is begonnen.

Hetzelfde is absoluut waar voor volwassenen.Nu ja, behalve dat wanneer volwassenen hun zorg, empathie en vrijgevigheid zullen tonen, ze het meestal doen door middel van communicatie, ondersteuning en intimiteit, en niet een autotje, barbie of een koekje, maar je begrijpt wat ik bedoel.

Als je wilt dat meer mensen je aardig vinden … deel meer!

Deel je gedachten, je gevoelens, je emoties, deel je tijd en geef je steun. Onvoorwaardelijk. Delen is de eerste stap op weg naar intimiteit en intimiteit is het fundament van duurzame vriendschappen.

Geluk is moedig
Een van de beste eigenschappen van kinderen, naar mijn mening, is hun “ik zeg wat ik denk/voel” – strategie van omgang met elkaar.

Wanneer ze niet bijzonder blij zijn op iets dat iemand doet of gedaan heeft, zullen ze het gewoon vlakaf tegen de andere zeggen. Ze hebben geen geschiedenis in zich, ze hebben ook geen intentie om de andere zijn gevoelens te kwetsen, en ze gaan zeker niet eerst een uurtje verspillen om na te denken over de reden waarom de andere deed / doet wat ze doen en hoe onterecht het eigenlijk wel is. In plaats daarvan, vertellen ze het gewoon aan de andere persoon: “Hey -. Ik hou niet van hoe jij tegen mij praat wil je dit alsjeblieft niet meer doen, of ik speel niet meer met jou”. Herkenbaar?

Ik denk eerlijk gezegd dat volwassenen langere en leukere vriendschappen met elkaar zouden hebben als we gewoon dit voorbeeld van kinderen zouden volgen. Gewoon zeggen en uitspreken wanneer er ons iets niet bevalt, pijn doet, of ons of verdrietig maakt.

Spreek de dingen meteen uit en smoor kleine irritaties direct in de kiem voordat ze uitgroeien tot grotere problemen. Deze gewoonte is een goed voorteken voor geluk en succesvolle relaties. Dit zal toelaten om zelf bewuster te worden. Hoe komt het dat ik me aangesproken, aangevallen voel? Waarom word ik emotioneel over een bepaald onderwerp of de toon waarop iemand mij aanspreekt? Geef aan wat je verandert wilt zien  en wat jouw voorkeuren zijn zodra gelijkaardige situaties zich voordoen, ze gemakkelijker te bespreken valt zonder overbodige emoties en verkeerde interpretaties.

Geluk is in het moment
Kleine kinderen laten hun kop niet hangen. Ze leven in het moment en zijn echt gericht op slechts een ding – geluk, vreugde, plezier, nog een kans op opwinding. Ze zijn genieten gewoon van de tijd, van het leven, wat er voor zorgt dat ze niet kunnen worden lastig gevallen met zorgen te maken over iets uit het verleden of piekeren over de toekomst. Vandaag is vandaag en morgen is een nieuwe dag.

Samengevat gaan vroegere problemen, spanningen of meningsverschillen regelmatig langs kinderen heen omdat het in de weg staat van hun vreugde. Volwassenen zouden verstandig zijn om hetzelfde te doen. Spreek problemen uit, vergeef de ander en jezelf dat dit tussen je geluk is komen te staan en vergeet het. Laat het niet meer tussen je huidige interacties komen of beïnvloeden. Kleine kinderen worden niet achtervolgd door “geesten” en problemen uit het verleden.

Geluk is doorgaan
En tenslotte, wanneer het duidelijk wordt dat twee kinderen niet goed samen spelen, heb je al eens gelet wat die kinderen dan doen? Juist! Ze zorgen gewoon dat ze zelf gelukkig blijven en blij door kunnen spelen door met andere kinderen de connectie te maken.

Let er maar eens op, ze zullen niet meteen een grote ophef maken over het feit dat ze niet goed samen spelen, ze gaan niet proberen vast te stellen of het de schuld is van de andere kinderen of het misschien aan het speelgoed ligt. Nee ze gaan gewoon op zoek naar andere jongens en meisjes met wie ze wel verder willen spelen. Zeker, het kan hen ook steken wanneer gevoelens niet wederzijds zijn, maar aangezien kinderen al het bovenstaande onbewust volgen, ze natuurlijk andere kinderen hebben die beschikbaar zijn voor geluk en connectie.

Het punt hier dat we hier leren is dat de kinderen, weer, veel realistischer zijn dan de meeste volwassenen. Ze weten en voelen wanneer iets niet werkt, en in plaats van te internaliseren of proberen te kijken hoe het te repareren en compromissen sluiten. Gaan zij gewoon verder en zoeken iemand totdat het wel klikt en met wie ze het geluk en vriendschap kunnen delen.

Hou het kind in jou levend

Veel volwassen worstelen met echte vriendschappen, thuis of op het werk. Ze vinden het moeilijk om nieuwe vrienden te sluiten, vinden het moeilijk om bestaande vriendschappen te onderhouden, en hebben vaak gemengde gevoelens als het gaat om hun vriendschappen. Maar de waarheid is dat deze mensen, het zichzelf moeilijk maken om vriendschappen / relaties aan te gaan of te onderhouden.

Wat kinderen ons hierin bijbrengen is dat misschien vriendschappen gemakkelijker gesloten zullen geworden door het kind in ons los te laten , meer voelen, moedig zijn, in het moment leven en meer delen waar met wie dan ook. Het zorgt er voor dat we meer mensen blijer maken, en wij op onze beurt, zelf gelukkiger zullen zijn.

123♥

give

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s