Kiezen

Kiezen

Volgers van 123coaching weten dat ik heel erg geloof in de kracht van keuze. Het is namelijk wanneer wij richting willen geven aan ons leven, we controle moeten nemen over onze keuzes. Niet wat we zo nu en dan doen, maar wat we vaak en consistent doen.

De kracht van keuze komt voor actie. Wat beweegt mij om in actie te komen? Om voor dingen te kiezen en er volledig voor te gaan? Alles wat je vandaag graag of minder graag doet vloeien voort uit een keuze die je eerder hebt gemaakt.

Meer zelfs, de keuze dat je op dit moment maakt, om deze blog te lezen, een coach te vinden, zal bijdragen tot hoe je je voelt vandaag en de persoon die je zult worden in de toekomst.

Kijk eens terug naar je leven de afgelopen vijf, tien jaar.

Welke momenten heb je welke keuzes gemaakt, waardoor jouw leven er vandaag radicaal anders uitgezien zou hebben? Misschien wel een beter leven? Of een minder goed leven? Heb je bepaalde studie of carrière keuzes gemaakt? Keuzes in je relaties of vriendschappen? Heb je alles opgegeven voor je werk of net voor je gezin? Besloten om kinderen te hebben of bewust kinderloos te blijven? Nam je het besluit om je bij te scholen of meer te gaan sporten? Stoppen met roken? Misschien heb je net helemaal geen keuzes gemaakt?

Stel jezelf de volgende vraag: “Waartoe hebben mijn keuzes vandaag in mijn leven geleid?” Hoe ik denk, hoe ik mij voel, hoe andere mij zien en waar ik in geloof?

Lotsbestemming

Waar ik ontzettend in geloof is dat, meer dan alle andere zaken, het mijn keuzes zijn die mijn lotsbestemming bepalen.

Jullie weten ondertussen dat sommige mensen geboren zijn met net iets meer voordelen dan mij: “betere genen (ik heb een zwakke rug), gunstigere omgevingsfactoren (Opgroeien in een Chinees restaurant is niet ideaal), familiaal draagvlak (zonder papa opgroeien bij tijgermoeder) of grote vriendenkring (mijn beste vriend Adelain stierf op 12 3 twee jaar geleden) .”

Hoogstwaarschijnlijk ken jij ook wat tegenval of heb jij misschien net iets meer geluk? Hoe het ook zij er zijn mensen die het veel minder getroffen hebben dan jij en ik, die ondanks hun beperkingen ongelofelijke zaken realiseren, simpelweg door de kracht van hun keuzes. Je kent de verhalen van veel wereldberoemde mensen, maar zoek het dichter bij huis, de mensen voor wie jij een bewondering hebt en wie jou inspireren. Kijk naar de keuzes die zij maakten in hun leven en leer hier uit, haal er inspiratie en kracht uit.

Het goeie nieuws is dat wat deze mensen gerealiseerd hebben. Jij en ik ook kunnen!

Hoe? Door nu de keuze te maken hoe je vanaf nu willen leven de de jaren erna. Als je nu geen keuze kan / wil maken, heb je eigenlijk al een keuze gemaakt niet? Een keuze om niet het leven te willen wat je vandaag en in de toekomst wilt.

In een dag

Jouw leven kan veranderen op een dag – het moment je niet alleen kiest wat je graag in je leven zou hebben of wat je graag zou willen worden. Echter wel wanneer jij de beslissing neemt wie je wilt zijn in het leven en je hiervoor ook consistent voor engageert, op elk moment. Een subtiel verschil, maar een hele belangrijke.

Het verschil? Het volgende herken je misschien wel en heb je mensen vaak horen zeggen: “Ik zou echt wel veel geld willen verdienen” of “Ik zou wat vaker thuis willen zijn” of “Ik zou echt eens graag een andere baan willen” of “Ik zou graag afvallen” of “Ik zou echt een verschil maken in de wereld of Ik zou graag dichter bij mijn geloof staan”

Deze voornemens getuigen niet echt van actie, eerder een wens: “Ik wil graag iets realiseren zonder er echt iets voor te moeten doen.”

Nog te vaak zoeken mensen excuses om niet te kiezen en in actie te komen om het leven te leiden dat ze eigenlijk willen. Ze leven niet het leven dat ze willen omdat hun ouders hen slecht behandelden, ze hebben te weinig kansen gekregen in hun jeugd, de gemiste studiekansen, ze zijn te oud, te jong, man, vrouw, het zijn de migranten, de overheid, … Deze negatieve overtuigingen belemmeren hen om voluit te leven en in actie te komen.

Vanaf nu anders

Wanneer je altijd doet wat je deed, zul je krijgen wat je steeds hebt gehad.

Het mooie is, je kan het vanaf nu anders doen, andere dingen wat je de afgelopen vijf, tien jaren hebt gedaan. Je kunt van baan veranderen, je kunt terug studeren, een taal leren, tijd maken voor je kinderen, een instrument leren spelen, gaan sporten, de bijbel lezen, eigenlijk alles waar je ooit van gedroomd hebt.

Ben je niet blij met je vrienden? Met je woonplaats? Met je baan? Verander!

De kracht van verandering begint bij de kracht van keuze.

Ook voor jou

De enorme kracht van keuze is niet alleen maar weggelegd voor de mensen van rijke afkomst, met de juiste connecties, familiale of etnische achtergrond. Het is beschikbaar voor zowel de arbeider als de minister of de koning.

Het is zelfs op dit eigenste ogenblik beschikbaar!

Is vandaag eindelijk de dag waarop je kiest om te laten zien wie je echt bent, namelijk meer dan de dingen die je vandaag al hebt laten zien aan anderen? Is vandaag eindelijk de dag waarop jij kiest om jouw gedachten en gevoelens in lijn te brengen met je wat je wilt in je leven?

Start met luidop tegen jezelf zeggen: ‘Dit is wie ik ben‘ , ‘Hiervoor leef ik‘, ‘Dit is wat ik zal doen‘, ‘Niemand zal mij stoppen om mijn doelen te bereiken met de talenten die ik bezit‘, ‘Ik zal blijven doorgaan‘…

Voel hoe anders alles is, van zodra je een echtebewuste keuze maakt waartoe je je verbindt om het doel te bereiken en al de excuses achterwege laat. Wanneer je echt beslist om een gezond en slank leven te leiden, zul je dit ook effectief doen en er zo naar handelen en leven.

Wanneer jij al een dergelijke beslissing hebt ervaren, weet jij hoeveel kracht en positiviteit het met zich meebrengt.

Het voelt fantastisch om een duidelijke keuze te maken en een doel voor ogen te hebben.

Drie beslissingen

Er zijn drie beslissingen die op elk moment van je leven bepalen hoe je toekomst zult zijn. Deze drie keuzes zullen bepalen, wat je zult denken, hoe je je voelt, wat je zult doen, wat je in je leven zult bijdragen en uiteindelijk bepalen wie je bent.

Wanneer je deze drie beslissingen niet beheerst, heb je simpelweg geen vat op jouw leven. Deze zijn:

  • Jouw keuze waar je je focus aan geeft in het moment
  • Jouw keuze over wat dingen of gebeurtenissen betekenen voor jou
  • Jouw keuze wat je zult doen om het gewenste resultaat in je leven te bekomen.

Het is namelijk niet wat jou overkomt of wat gebeurd is in jouw verleden dat bepalend zal zijn wie je zult worden. Echter zijn het jouw keuzes waar je je op zult focussen, hoe je betekenis geeft aan zaken en wat je gaat doen om datgene te bereiken dat je echt zelf wilt in jouw leven.

Dit zal uiteindelijk jouw en mijn levensreis bepalen in de zoektocht naar wie wij zijn.

“Wie niet kiest, die verliest Mickey de mouse!..”

A. Renaux

123 ♥

keuzes 123 coaching

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s