Je zelf zijn

Je zelf zijn

Succesvolle en gelukkige mensen hebben een iets gemeen: ze zijn zichzelf. Of in andere woorden: ze bedriegen zichzelf niet.

Vaak is het thema in mijn coachingsopdracht de zoektocht naar succes of naar geluk. En het pad daar naar toe ligt in iets heel simpels en universeels: je hoofd, jouw hart laten volgen.

Jezelf zijn uit zich op drie manieren:

Als eerste betekent jezelf zijn dat je doet wat je echt wilt.

Je kiest een beroep dat echt bij je past en waar je voldoening uit haalt. Je kiest een partner die jezelf wilt en richt je leven in zoals jij dat wenst. Natuurlijk zul je her en der compromissen moet sluiten en je aan moeten passen, maar dit doe je bewust en je staat achter de compromissen.

-“Succesvolle en gelukkige mensen nemen zelf de verantwoordelijkheid over hun keuzes.”

De tweede manier van jezelf zijn uit zich in de relatie die je met jezelf hebt.

Durf je de confrontatie aan te gaan met jezelf, of steek je de kop in het zand wanneer je voelt dat je van jezelf af drijft? Wil je jezelf veranderen tot een persoon die je wenst te zijn, of accepteer je jezelf met al je talenten en onvolmaaktheden?

Dit is voor veel mensen moeilijk. De meesten van ons hebben het streven en idee om beter, slimmer of aantrekkelijker te moeten zijn dan dat we zijn. We willen indruk maken op onszelf en anderen om te bewijzen dat we de moeite waard zijn.

Het gevolg hiervan is dat we onszelf straffen voor wie we zijn en proberen te voldoen aan de illusie van een ideaalbeeld.

-“Succesvolle en gelukkige mensen bedriegen zichzelf niet.

De derde manier uit zich in je relaties met anderen.

Voor veel mensen is dit vaak het lastigste punt. We willen immers allemaal graag aardig gevonden worden en aansluiting vinden. We zijn bang dat we afgewezen worden wanneer we daadwerkelijk zeggen wat we vinden of opkomen voor onze eigen belangen. Maar let wel, in de praktijk blijkt dat je serieuzer wordt genomen wanneer je voor jezelf durft op te komen en durft te zeggen dat iets niet bij je past. Dit getuigt namelijk van zelfkennis en eigenwaarde.

-“Succesvolle en gelukkige mensen durven zichzelf, spontaan en open te zijn en voelen zich niet geremd bij anderen.-“

Blijf trouw aan jezelf en volg je hart en alles komt goed.

123 ♡

follow your heart

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s