Dans..

Dans

Er hangt iets onheilspellends in de lucht. Donkergroene wolken pakken zich samen en de eerste druppels raken haar voorhoofd. Een ervan glijdt langs haar hals, en ze rilt van de koude. Ze trekt haar schouders op en duikt verstijfd onder een afdak. Daar kijkt ze toe, hopend dat de regenbui snel overtrekt.

Logisch, denk je. Dat zou ik ook doen. Maar, zou een oude wijze zeggen: deze vrouw durft niet te leven.Ze hoopt in feite dat het leven zoals het is, aan haar voorbijgaat! Wat als de storm nooit overwaait? En tegenslag op tegenslag volgt? 

Blijft zij daar dan eeuwig staan, als een bevroren toeschouwer?

Wie voluit wil leven, moet deelnemen. Ook aan de donkere kanten van het bestaan. Wat doe jij eigenlijk wanneer jouw hemel donker kleurt? Als het leven even niet vanzelf gaat? Sluit jij je ogen en wacht je op betere tijden? Kruip je weg, zoals de vrouw onder een afdak?

Tijdens mijn sessies daag ik mijn cliënten vaak uit om het gewoon te proberen, en ik daag jou hierbij ook graag uit: Probeer het! Zet een stap naar buiten en beweeg mee met wat is. Dans op het ritme van de regen en buig in de wind. Dan ontvouwt het leven zich voor je als een interessante ontdekkingstocht, een spannend avontuur. De moeilijke momenten worden dan juist kansen om je te ontwikkelen. Leef nu, in het moment. Want op dit moment is alles goed. Niets uit het verleden, noch uit de toekomst leidt je aandacht af van het nu…

Plots hoort de vrouw in de verte iets omvallen. Nog steeds grijpen de donkere donderwolken gretig om zich heen en dorre bladeren dansen wild over de stoep. Wat kan mij gebeuren?, denkt ze opeens. Ze stapt met een glimlach de regen in.

123

regen dansen

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s