Leef…12 3

Leef…12 3

Ik herinner mij een nacht, tijdens een avondje stappen met mijn vriend Adelain R. hij mij de volgende vraag stelde: “Mickey de Mouse, als je vannacht zou sterven, hoe wil je dat mensen jou herinneren?

Op dat moment antwoordde ik : “Ik weet niet wat mensen zullen denken van mij, maar wat ik echt zou willen is dat mensen zouden zeggen dat ik iets heb betekent in deze wereld, dat ik een goede partner was, een papa voor mijn kinderen en een liefdevolle persoon ben geweest voor mijn geliefden. En dat ik naar de hemel mag“, grapte ik, wetende dat ik wel, maar hij totaal niet in (een) God gelooft . Hij zweeg even en keek me betekenisvol aan en zei: “Maar ik denk niet dat je naar de hemel gaat, want de hemel is hier, waar je geliefden zijn…” 

Ik werd er even stil van. Mijn vriend die niet in een God geloofde, die sprak over de hemel op aarde? Had hij die nacht teveel gedronken?  Maar wat ik denk dat Adelain bedoelde was dat, terwijl wat ik op dat moment dacht en voelde wat ik echt zou willen horen na mijn dood, ik in die fase van mijn leven er niet echt naar toe leefde. Ik werkte in die periode ontzettend veel, reisde vaak naar het buitenland en had veel netwerkavonden met zakenrelaties en klanten events, terwijl ik daarnaast gemiddeld drie vier uur in de auto zat.

Denk je echt dat ze dat over je gaan zeggen?!” vroeg hij me veelbetekenend na mijn stilte.

Ik weet niet meer hoe en waarom we er precies over begonnen maar het thema “Leven met het einde in gedachten” of hoe hij het zei “Het leven achteruit leven” geeft een ander perspectief op je leven als je er bewust bij stil staat. Zeker bijzonder als je bedenkt dat mijn vriend echt overtuigd was dat hij niet meer dan vijftig jaar oud ging worden…en hij achteraf gelijk heeft gekregen (48 jaar † 12.3.12) …

Zijn idee was dat als wat we willen dat mensen ons op een bepaalde manier herinneren aan het einde van ons leven, is het belangrijk om vandaag duidelijk te definiëren hoe ons levensdoel eruit ziet zodat jij je reis kunt bepalen. Om dat echt te kunnen moeten we nu beginnen leven om ervoor te zorgen dat we voldoen aan dit doel. Ofwel leven met het einde in zicht.

En hoewel mijn vriend veel te vroeg van ons is heen gegaan weet ik dat hij ten volle heeft geleefd en verder leeft in al de harten van de mensen die hij heeft geïnspireerd en geraakt…

Mijn vraag aan jullie, beste volger van 123coaching, is als volgt: “Wanneer jij straks sterft, hoe wil je dat mensen jou blijven herinneren en wat wil je dat ze over jou vertellen?

Leef jij je leven ten volle en vervolg jij je dromen en passies zonder enige spijt? Of stel jij verlangens uit tot wanneer je eindelijk genoeg tijd hebt, genoeg hebt verdiend of de kinderen groot zijn?

Ben jij – op dit moment – wie je wilt zijn, wat je gedroomd je zou worden, en doe jij wat je altijd al wilde doen?

Wees eerlijk.

Soms realiseren we dit pas op het einde van ons leven en dan is het …

te laat…

123

12 3

One thought on “Leef…12 3

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s