366 dagen

366 dagen

365 nieuwe dagen, 365 nieuwe kansen…gelukkig nieuwjaar was mijn post.

new year

Veel reacties heb ik ontvangen en de leukste was toch de volgende die ik graag met jullie deel: “Lieve Mike, beste coach, 366 dagen zijn er exact in 2016, een extra dag om mijn dromen waar te maken…

De kerstperiode is voorbij en het nieuwe jaar is volop begonnen. Heel veel mooie wensen en vooral heel veel goede voornemens. Hier een overzichtje waarin je jijzelf of iemand uit je omgeving in herkent:

 • Diëten – extra kilo’s verliezen
 • Meer sporten
 • Stoppen met drinken, roken, andere verslavingen
 • Geen schulden meer
 • Ontstressen 
 • Iets nieuws leren
 • Succes hebben
 • Van baan veranderen
 • Iets teruggeven aan de wereld aan anderen
 • Meer tijd maken voor Familie en vrienden 
 • Vrije tijd voor mijzelf
 • Liefde 
 • Gelukkig zijn en genieten van het leven

Vooral dat laatste voornemen lijkt gemakkelijker gezegd dan gedaan. Wat is gelukkig zijn? Genieten van het leven? In deze tijd waar alles sneller, meer, mooier en beter lijkt te “moeten”, waar het materialistisch of uiterlijk streven en ermee naar buiten komen via sociaal media de norm lijkt geworden. De mensen die aan de zijlijn staan er er (ver) oordelend naar kijken doen evenzeer mee, al was het maar passief.

Een Chinees gezegde zegt dat geen enkele iets in de buurt komt van het allerwaardevolste in ons leven: gelukkig zijn. Zelfs geen goede gezondheid of liefde!

Laat net dat laatste zijn wat in de moderne maatschappij aan ons verkocht wordt. Dat wij zelf geluk kunnen maken of nog beter kopen!

Persoonlijk geloof ik in geluksmomenten. Het moment dat je echt verbonden bent, met je innerlijke zelf waardoor je echt kunt verbinden met een ander en je omgeving.

Geluksmomenten zitten vaak in een klein hoekje. Vaak waar je het soms niet verwacht. Elke dag opnieuw.

Zoals de glimlach van een kind en die je een oprechte knuffel geeft wanneer hij je ziet. Een hond die tegen je opspringt uit enthousiasme of een poes die bij je komt liggen en begint te ronken van je strelingen. De fijne en leuke momenten die je je herinnert en je een warm gevoel en glimlach bezorgen. Wanneer iemand onbekend vriendelijk tegen je is en een oprechte glimlach of compliment geeft. Iets waar je (onbewust) een gelukkig gevoel geeft, soms wel voor heel de dag! Het moment dat je voelt dat je volledig jezelf kunt zijn, zonder aan te trekken wat de andere persoon, omgeving of maatschappij ervan vindt en je gewoon (bewust) dankbaar bent voor hetgeen in je leven.

In het nieuwe jaar neem ik mijzelf voor om vaker mijn dankbaarheid te uiten, zowel in mijzelf als in het openbaar (oprecht knuffelen, liken, sharen, glimlachen, het kost helemaal niets…). Het leven te nemen zoals ze is met de geluksmomenten die op mijn pad komen.

Stap jij mee in het nieuwe hoofdstuk van het leven?

Deel en maak het leven in het nieuwe jaar van jou en je dierbaren 366 dagen lang “magisch“.

Deel en maak het leven in het nieuwe jaar van 366 dagen lang.

Gelukkig nieuwjaar !

Huggy

123 ❤

PS: dankjewel voor alle oprechte, wensen, belletjes, kaartjes, PMs, tweets, chats, sms’jes…

Read more at 123coaching

new chapter

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s