Waarom 123Coaching?

Je hoeft het niet alleen te doen

Jij hebt geen coach nodig omdat je toch geen problemen hebt in je leven?!

Dit is een misopvatting.

Een coach is er om jou te helpen om het beste gebruik van je tijd en energie te maken zodat jouw leven nog beter wordt.

Er zullen namelijk momenten zijn in je leven waarop je je realiseert dat dit niet het leven is dat je zou willen leven, of dat je intuïtief aanvoelt dat je leven veel beter zou kunnen zijn … als je maar wist hoe je dit zou moeten aanpakken. Deze gevoelens kunnen van voorbijgaande aard zijn, of lijken maar niet over te gaan.

Natuurlijk kun je dit zelf proberen oplossen, maar in het algemeen is het een moeilijke opdracht geworden, simpelweg omdat je niet weet waar je je antwoorden moet zoeken. 

Wanneer je altijd blijft doen wat je deed zul je steeds dezelfde resultaten of antwoorden vinden.

Een coach kan hulp bieden in het zoekproces naar antwoorden op plaatsen die je niet had kunnen bedenken. Zie het als het in je eentje zoeken naar je verloren autosleutels: je blijft steeds maar zoeken op steeds dezelfde plekken in je huis, totdat iemand je helpt en je vraagt na te gaan waar je allemaal bent geweest en daarmee je ogen opent voor nieuwe mogelijkheden om antwoorden te vinden.

Het gebruik maken van een professionele gids, op welke reis dan ook, zal je nieuwe plekken laten ontdekken. Zo zal een coach jou niet vertellen waar je heen moet gaan, maar hij zal je laten zien hoe jij je eigen reis kunt vormgeven en geeft je de kracht om zelf het volgende reisdoel te bepalen.

Ben jij – op dit moment  

            wie je wilt zijn? 

            wat je gedroomd je zou worden?

            doe jij wat je altijd al wilde doen?

Wees eerlijk.

Herken jij je in de volgende behoeftes neem gerust eens contact op voor een vrijblijvend en eerlijk gesprek.

 

1.  FEEDBACK

Je staat op het kruispunt van je leven en er zijn zaken die je graag wilt veranderen of bepaalde aspecten van jouw leven wil je optimalieren. Je wilt een persoon die objectief luistert en terugkoppelt. Dan kan een coach er gewoon zijn als klankbord om je te helpen gefocust blijven op waar het om draait in jouw leven.

2.  ANTWOORDEN

op je gedachten, gedrag en gevoelens. Een coach gaat door vragen te stellen naar de kern van wie jij bent. Zonder te oordelen en te veroordelen leidt hij jou vaak naar de antwoorden die jij écht nodig heeft.

3.  NIEUW PERSPECTIEF

 Vaak heb je gewoon iemand nodig met een andere kijk op de situatie om je een nieuw perspectief te geven.

4.  PRIORITEITEN bepalen

Alles gaat vandaag sneller, de werkdruk groeit en de druk om te “moeten” ontspannen is groot. Waarop moet je focussen in je leven? Een coach helpt je de juiste richting te vinden.

5.  LEVENSDOEL

Waarom doe ik wat ik elke dag doe? Wat wil ik achterlaten op deze planeet? Hoe wil ik door anderen herinnerd worden? Een coach kan je helpen.

6.  DOELEN bereiken 

Al jaren lijk je maar geen vooruitgang te boeken in je doelen.  Een coach kan je helpen om jouw dromen werkelijkheid te maken.

7.  ACTIE 

Vaak weet je dat iets gedaan moet worden en toch stel je taak of project telkens uit. Soms is het gewoon voldoende dat iemand je een vraag stelt en uitdaagt  al genoeg om in beweging te komen en actie te ondernemen.

 

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s