Scheiden

Scheiden

Mijn coachee dacht dat hij het allemaal had, goedbetaalde baan, mooi huis en een knappe vrouw aan zijn zijde. Al enige tijd voelde hij zich wat moe en wat zwaar van gedachten, maar verder besteedde hij er geen aandacht aan. Hij werd 40 en ging nadenken over zijn toekomst en zijn leven op dat moment.

Hij was net verhuisd naar een nieuwbouw woning, zijn vrouw had een bloeiende kine praktijk, zijn drie kinderen deden het uitstekend op school en hij had promotie gemaakt op het werk.

Was dit het nou?

Gestaag was hij, door hard werken en zijn talent opgeklommen tot een leidinggevende functie in zijn organisatie. Hij had altijd zaken opgebouwd, laten groeien, echter deed hij de laatste jaren vooral besparingsoefeningen, voerde hij ontslagen door en sloot hij vestigingen in opdracht van de onderneming.

Na de zoveelste ontslagronde en wijziging in zijn team ging hij heel veel nadenken over zijn werk en over zichzelf. Hij voelde zichzelf moe en steeds verder wegzakken, sliep slecht, at slecht, had totaal geen energie  meer en moest dagelijks knokken om zijn hoofd boven water te houden, zijn emoties namen de overhand en zijn omgeving begon eronder te lijden.

Toen hij bij mij kwam zei hij letterlijk: “Ik kan niet meer, ik sta op het punt te verdrinken en mijn vrouw heeft aan de bel getrokken dat het zo niet verder kan“.

Tijdens onze eerste gesprekken bleek dat hij zichzelf ontzettend hard inzette voor zaken waarin hij geloofde en alles deed voor vrienden, familie en collega’s die hem nauw aan het hart lagen. Echter had hij op werkvlak niet door dat het bedrijf waarvoor hij doorheen de jaren werkte niet meer het bedrijf was waar hij destijds voor getekend had en eigenlijk niet meer bij hem past.

Dat was een pijnlijk moment.

Een leerrijk moment.

Plotseling besefte hij waar zijn energie lek zat, wat hem zo moe maakte en op zijn beurt een invloed had op zijn naaste omgeving.

Vaak accepteren de mensen de situatie zoals ze zijn uit angst (ik vind geen andere baan) of uit berusting (ik kan hier toch niets aan doen) echter ondernam mijn coachee actie.

Samen ontdekten we zijn sterktes, talenten, waar hij zijn energie vandaan haalde, welke waarden er belangrijk zijn voor hem, zijn voorkeuren op werk en privévlak, zijn allergieën, bespraken zijn ambities en dromen.

Oplossingen had ik niet.

Het was ook niet nodig want hij kwam zelf tot inzicht. Ging terug echt voelen en ervaren in plaats van denken en argumenteren. Het doel dat hij naar streefde werd steeds zichtbaarder.

Mijn rol was er om op te letten dat hij niet te hard van stapel ging en op de juiste momenten zijn aandacht te vestigen op wat hij echt belangrijk vindt in zijn werk en privéleven, zodat hij er ook bewust van werd.

Zelf verwoordde hij het in een sessie zo: “Ik ervaar nu persoonlijk leiderschap, voel me ook veel beter en neem bewuster beslissingen”.

Na onze sessies belde hij me om met mij te delen dat hij de bewuste beslissing had genomen: hij ging scheiden van het bedrijf waar hij al bijna 15 jaar werkte. Hij was dankbaar en verdrietig tegelijk.

Mijn coachee koos ervoor om zijn leven niet langer in wachtstand te zetten en de situatie in eigen hand te nemen, om onafhankelijk en in eigen kracht te staan.

De tijd en energie die het hem kostte doordat hij niet leefde volgens zijn normen en waarden, in zijn geval zijn werk, kon hij nu gebruiken om aan zichzelf, zijn naasten, zijn nieuwe werkgever te besteden.

Sta jij ook op een kruispunt in je werk, relatie of leven en heb je daar begeleiding bij nodig of heb je behoefte aan begeleiding om meer inzicht te hebben tot je ambities en dromen?

Kies.

Praat erover.

123

choice love

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s