Geliefd voelen

Geliefd voelen

hartje

Als er een ding is wat we allemaal willen,  is het om zich geliefd voelen.

We willen ons diep verbonden voelen  met andere mensen, als volledig gezien en gewaardeerd worden door hen, en ons goed voelen in die relaties .

Via Facebook, Twitter en Linkedin hebben we een miljoen en een kennissen online, maar als we met geen van onze connecties een intieme en betekenisvolle band voelen , zullen we ons uiteindelijk alleen voelen.

Er zijn een aantal interessante onderzoeken dat laat zien dat we de neiging hebben om fysieke bezittingen minder hoog in te schatten wanneer we het gevoel hebben geliefd. gewaardeerd en geaccepteerd te zijn door anderen, want deze relaties geven ons een gevoel van comfort, zekerheid, en biedt bescherming. Ze zijn echt de meest waardevolle dingen in ons leven.

Ik herinner me de periode waarin ik intens veel weg was van thuis. Het was eigen aan mijn baan – in binnen en buitenland reizen producten en diensten aanbieden. Ik koos destijds voor deze carrière mede omdat het me avontuurlijk leek, en achteraf gezien, deels omdat het me toestond toe om mezelf af te leiden met een constante verandering en beweging .

Ik verbleef in de meest mooie hotels en had een grote verantwoordelijkheid waardoor ik met veel mensen in contact kwam. Veel belangrijke meetings, grote deals, etentjes, feestjes. Door de constante druk en het vele reizen voelde ik niet dat ik een zware tol aan mijn lichaam en geest eiste. Ik voelde me leeg, beroofd en vaak ook eenzaam. Want op het einde van een boeiende dag kroop je uiteindelijk uitgeput alleen in je hotelkamer.

Naar de buitenwereld leek het alsof ik goed bezig was en alles voor elkaar had maar ik weet zeker dat er talloze andere mensen zich hier in herkennen: je geïsoleerd voelen , losgekoppeld van de wereld, en verward over hoe het te veranderen en terug die balans te vinden.

De trouwe volger van 123Coaching weet dat ik het veel heb over het geven en ontvangen van liefde die ik in deze afgelopen jaren heb geleerd en hoe mijn denken en voelen over vriendschap en verbondenheid als gevolg daarvan is veranderd.

Wat ik in mijn coachingrelaties ook heb ontdekt is dat er ook veel mensen zijn met betekenisvolle vriendschappen en relaties, maar toch nog steeds het gevoel hebben dat er iets ontbreekt – alsof hun leven meer liefdevolromantischer of anders, beter in balans zou kunnen zijn.

Als je ooit met deze gevoelens rond hebt gelopen probeer de volgende dingen eens:

Open je Hart

1 . Initieer zinvolle gesprekken .

De eerste stap is het creëren van nauwe relaties , en dat begint met zinvolle, open gesprekken . Deze hoeven niet per se diep en geestelijk van aard te zijn. Ze hoeven alleen eerlijk, authentiek, en wederkerig te zijn .

Het goeie nieuws is dat je dit soort gesprekken met iedereen op bijna elk moment kunt hebben, gewoon door te vragen over de andere persoon, volledig, oprecht luisteren naar wat ze te zeggen hebben , en vervolgens het vinden van een gemeenschappelijke thema. Uiteraard zullen sommige mensen niet open voor je zijn en niet oprecht zijn of zelfs gewoon zwijgen, maar dat is het risico van zelf kwetsbaar te zijn en te voelen. Voel je goed en hou van jezelf, vooraleer je van een ander kunt houden.

2 . Geef het geschenk van je aanwezigheid .

Wanneer we met mensen praten , zijn we vaak niet volledig aan het luisteren ; we formuleren onze reactie in ons hoofd en wachten we ongeduldig op onze beurt om te praten. Het is niet alleen de andere persoon die we een slechte dienst bewijzen als we dit doen, maar we doen ook onszelf tekort.

Denk aan de laatste keer dat je je echt hebt opengesteld voor iemand anders. Het was waarschijnlijk nodig om een niveau van comfort en vertrouwen te voelen , ook als  je de persoon heel goed kende . Dergelijke handeling van openstelling is zelf een offer van liefde. Het is een uitnodiging om iemand in je hart te laten.

In het volledig erkennen, het verwelkomen en door volledig aanwezig te zijn en werkelijk te horen wat andere mensen zeggen, staan we open en zijn we werkelijk in staat om liefde te ontvangen.

3 . Open je liefdesklep.

Net zoals een hartklep voorkomt dat het bloed achteruit stroomt , zou onze liefdesklep de stroom van energie blokkeren in onze interacties . Dit gebeurt meestal wanneer we te verstrikt zijn in ons hoofd , denken , analyseren , en willen meer , in plaats van aanwezigheid te voelen en het toestaan ​​van een natuurlijk geven en nemen .

Kom in het moment, voel het nu,  neem de druk af van de situatie waarin je zit , en voorkom de natuurlijke drang om stiltes te doorbreken en te vullen met je gepraat. In plaats daarvan, roep het beeld op van de interactie, als iets cyclisch van aard , waar er een balans is van het delen en luisteren , geven en ontvangen.

Wanneer we duidelijk de mentale rommel loslaten en ons openstellen voor dit soort flow, zijn we in onze essentie en kiezen we om liefde te zijn .

Open je Geest

4 . Verander je overtuigingen over de wereld en de liefde .

Wanneer we onszelf keer op keer dezelfde dingen weer vertellen,  creëren we een “selffulfilling prophecy” (zichzelf waarmakende voorspelling).

Als je jezelf vertelt dat andere mensen jou niets kan schelen , zul je die energie in de wereld zenden en vervolgens gemakkelijk bewijs vinden om je overtuiging te staven. Als je tegen jezelf zegt dat je nooit echte liefde hebt ervaren , zul je mentale barrières creëren en dan onbewust alles er aan doen om het te weren.

Vertel jezelf een ander verhaal : Er is veel liefde in de wereld , er is genoeg voor iedereen, dus ook voor jou! Jij verdient het , en het komt elke dag naar jou toe. Voel het en accepteer het. Kies hier bewust voor.

5 . Bedenk dat liefde anders is dan hoe je er gevisualiseerd naar zou kunnen kijken.

Elke dag jezelf vertellen dat de liefde om je heen is en  naar je komt,  is niet tegen jezelf te liegen. Het is de verantwoordelijkheid  nemen voor je leven, voor het herkennen van de liefde om je heen, van de liefde van andere mensen en van de liefde in jou zelf.

Het heeft niets te maken dat je een romantisch persoon wilt zijn. Dit beeld voldoet misschien niet aan de normen en criteria die jij je in je hoofd hebt gedefinieerd. Dat wil echter niet betekenen dat hetgeen is niet aanwezig is.

Elk mens wordt geboren uit liefde. Hoe kort dit ook moge zijn.

Wanneer een vriend je “pusht” om jouw potentieel te bereiken en je talenten te ontplooien ,  is het een daad van liefde . Wanneer een familielid de tijd neemt om naar u te luisteren , helpt het je inzicht over jouw leven te vormen , het is een daad van liefde . De persoon die naar je glimlacht, je een berichtje stuurt of de moeite doet om je te “liken”, het is een daad van liefde.

Zie en waardeer de liefde, overal om je heen en het zal zich zeker vermenigvuldigen!

Dit zal je potentiële nieuwe relaties met een gevoel van heelheid en vol liefde ten goede komen in plaats van een gevoel van gebrek en tekortkoming .

. Geeft liefde wanneer je geneigd bent te oordelen .

Geef toe.

Uiteindelijk is dit hoe we allemaal geliefd willen worden : zonder oordeel , medelijden , of neerbuigendheid . Engageer jezelf tot het geven van dit soort onvoorwaardelijk liefde , zowel in je bestaande relaties en de nieuwe die je misschien geneigd om te vermijden. Voel en ga de relatie aan met een open hart.

Dat betekent niet dat je niet je instinct mag volgen wanneer je voelt dat je onveilig bent bij iemand. Het betekent gewoon dat je kijkt en voelt onder de oppervlakte , geef andere mensen een kans , en daarmee de mogelijkheid voor meer betekenisvolle , wederzijds ondersteunende relaties uit te bouwen .

Maak de bewuste keuze om begrip en meedogend te zijn. Het onvoorwaardelijk geven heeft niet als doel iets te krijgen, toch zal dit waarschijnlijk de weg voor je effenen om dezelfde tegenprestatie ontvangen, als was het maar vanuit jouw diepste zelf.

Open je Ogen

7 Waarderen de mensen die er zijn.

Soms zijn we zo ingehaald op zoek naar liefde en vriendschap dat we vergeten om de vrienden en familie die er altijd zijn te waarderen. Misschien bieden ze niet altijd de verwachtte steun, maar ze zijn er voor je en hebben je lief. Tenminste hebben ze je ooit liefgehad. Veel mensen hebben een chronische angst om “anders” te worden gezien en beoordeeld te worden, waardoor ze een instinct tot zelf – sabotage hebben ontwikkeld en geloven dat ze “onvolledig” zijn.

Wanneer we in ons leven focussen op wat er ontbreekt en onvolledig is, zal ze realiteit worden.

Wordt je gelukkiger van wat je wel hebt, hoe weinig dit ook moge zijn – of van wat je niet hebt?

Neem een inventaris van al de mensen die je een glimlach, een schouderklopje, een daad van liefde schenken . Er zijn er waarschijnlijk veel meer dan je je realiseert .

8 . Herken de liefde die je geeft .

Het is veel makkelijker om aan te wijzen wat we niet krijgen dan om eerlijk te zijn met onszelf over wat we zelf niet geven . Misschien wil je dat mensen vaker in contact met je komen. Check jijzelf regelmatig met hen?

Misschien wil je dat mensen meer over je persoonlijke leven vragen en jou “echt” leren kennen. Vraag jij oprecht over hun leven en doe jij de moeite om hen echt te kennen?

Geef het soort liefde aan een ander dat je zelf wilt ontvangen .

Liefhebben.

Let op de kleine dingen . Biedt hulp zonder dat er van je gevraagd wordt .

Ik zeg niet dat jij altijd degene moet zijn die geeft.

Als het aanvoelt alsof het een constante eenrichtingsverkeer is, dan is het misschien tijd om die relatie opnieuw te evalueren. Wetenschap heeft bewezen dat in de meeste gezonde relaties, vrijer onvoorwaardelijk geven,   een omgeving creëert van liefde en vrijgevigheid .

En dan is er natuurlijk nog de ​​andere kant van deze medaille : Vraag wat jij nodig hebt !

Niemand kan gedachten lezen.

Er is een relatie in mijn leven dat  mij vaak het gevoel van onevenwichtigheid gaf. Onlangs vroeg ik deze vriend dat hij mij zou bellen gewoon om te praten , in plaats van te bellen voor advies of als er problemen zijn. Ik heb het open en eerlijk gevraagd zonder verwachtingen, en nu doet hij het .

9 . Diep kijken naar jouw wensen en intenties .

Soms, als we gaan op zoek naar liefde , zijn we onbewust aan het vermijden wat we echt nodig hebben .

Er is pijn in ons verleden die we niet willen erkennen , of er is een leegte binnen dat we niet willen in vullen omdat ze ons een “vertrouwd” gevoel van slachtoffer geven.

Als je een gat voelt, ergens binnen, neem een goede blik op wat het zou kunnen hebben veroorzaakt .

Sterk genoeg zijn om te erkennen wat jij moet doen , of het nu een langverwachte gesprek met een goede vriendin, je partner of ouder om zaken uit te praten, het werken aan je zelfvertrouwen, of het vinden van een (nieuw) doel in het leven . Jij bent de bestuurder van jouw leven.

Wat ik de afgelopen jaren in al mijn gesprekken en eigen ontdekkingsreis heb ontdekt is dat wij allemaal verdienen het gevoel geliefd te zijn bij de mensen die dierbaar zijn in ons leven, maar dat het allerbelangrijkste is dat wij eerst moeten bereid en in staat zijn om van onszelf te houden …

Dat is namelijk wat er nodig is om diep verbonden te voelen :  met onszelf en vertrouwen in wat we kunnen geven om onze wereld een mooiere en liefdevollere plek te maken…

Doe je mee?

123♥

Je kunt Liefde zoeken heel je leven.

En ze nooit vinden.

Je kunt zelf ook Liefde in de wereld zijn.

Zodat mensen zich met hun hart met jou verbinden.

Dan is Liefde vrij.

2 thoughts on “Geliefd voelen

  1. En als je dit allemaal doet en gedaan hebt. En je houdt dan niemand over zelfs niet van je (schoon-) familie. In de zin van dat je geen liefde terug krijgt alleen maar afwijzing. Wat is er dan mis? Ik ben helemaal leeg en ga het opgeven. Maar wat nu dan.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s